0 0
Read Time:2 Minute, 23 Second

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ETXR2jLpU10]

De redactie van Nieuwsuur noemt haar ‘de oudste moeder van Nederland’.  Dat lijkt wat overdreven, maar bijzonder is het wel. Maandagochtend beviel de 63-jarige Tineke Geessink van haar eerste dochter, Meagan. Het kindje lijkt in eerste instantie niets te mankeren. Om zwanger te raken heeft de Harlingse zich niet voor de voeten geworpen van een  voorbij varende zeeman, maar ze heeft zich laten behandelen door de mysterieuze wonderdokter uit Italië, Severino Antinori. In Nieuwsuur sprak de man met barse toon zijn verontwaardiging uit over de conservatieve gynaecologen in Nederland. Die stellen de grens voor een vrouw om zwanger te raken namelijk op 45 jaar. Zoiets verwacht Antinori in Italië, China of in Arabische landen, maar toch zeker niet in het liberale Nederland. Hij zelf legt de grens op 63 jaar. Niet vanwege de fysieke beperkingen op hogere leeftijd, maar uit morele overwegingen. ” Je wil een kind op aarde zetten, niet een wees”, aldus de arts.

Een wonder
Critici noemen het een wonder dat Meagan gezond ter wereld is gekomen, maar Antinori flikte dit wondertje wel vaker. In 1994 zette hij Italië op zijn kop door een reageerbuisbaby te  verwekken bij de toen 63-jarige Rosana della Corte. De 74-jarige Rosana verschijnt nog regelmatig in Italiaanse praatprogramma’s. Haar 16-jarige zoon volgt de middelbare school in het nabij Rome gelegen Canino. Antinori hielp in zijn Romeinse kliniek (op een paar passen van het Vaticaan)  al vele oudere vrouwen bij het krijgen van een kindje.

Klonen
Maar Antinori houdt het niet alleen bij kunstmatige inseminatie. In 2002 maakt hij bekend de controversiële ‘kloontechniek’ te hebben toegepast bij drie vrouwen. Begin 2003 zou de eerste vrouw zijn bevallen van haar kloon, maar bewijs werd hier, officieel vanwege de privacy van de vrouwen, nooit voor geleverd. Veel wetenschappers wijzen klonen af vanwege de grote kans op ‘fokfouten’, maar Antinori reist samen met zijn collega Panayiotis Zavos de wereld over om de mensheid te overtuigen van de voordelen van het klonen. De BBC maakte er deze documentaire over.  Dat het bij schapen vaak mis gaat wil niet zeggen dat dit dan ook voor mensen geldt. “Schapen zijn schapen en mensen zijn mensen”, aldus Zavos.

Politiek
Ook via de politiek probeert Antinori de Italiaanse gezondheidszorg te beïnvloeden. Aan de zijde van Renata Polverini wint hij in 2010 de regionale verkiezingen van Lazio. Hij zet zich in voor een verbetering en privatisering van de zorg. Niet geheel belangeloos, want zijn eigen kliniek heeft te lijden onder de Italiaanse, naar eigen zeggen, conservatieve regelgeving. “Steeds meer doktoren zullen mijn voorbeeld volgen, ook in Nederland”, zegt Antinori vol vertrouwen tegen de journalist van Nieuwsuur. De wereld is voorlopig nog niet van hem af. De man is nu 65, maar het zou zomaar kunnen dat er ergens een kopie klaar staat om zijn werkzaamheden voort te zetten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Servaas van der Laan
servaasvanderlaan@protonmail.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Wie is die Italiaanse wonderdokter?

  1. ik ben ook al 46 en ben voor de tweede keer getrouwd, en wilde 3 jaar gelden nog een kindje,, een liefdes baby,, maar dat ging flink mis,, met 3,5 maand werd het kindje weggehaald,,te veel mankementen, en als het geboren zou worden zou het alsnog sterven..ik wil nog steeds die liefdes baby,, het betekent alles voor me,, we zijn zelfs nog in rotterdam geweest voor IVF maar had maar een kans,, en 50 50 kans,, die kans heb ik laten schieten , nu met mn stomme kop,,vreselijk spijt,,ooh wonder dokterio,, help me,, please,,

  2. ik begrijp je gevoel helemaal, 3x ivf gehad, al zeker 10 jaar bezig maar niemand in Nederland wil ons helpen. Volgend jaar word ik 50, zie er uit als 38 en mijn man is nog geen 40…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *