0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second
Het lichaam van Colazzo kwam op maandag aan in Rome

Met een baard en een brilletje zag Colazzo er niet bepaald uit als James Bond. Bekenden van hem in Kabul omschreven de 47-jarige Italiaan als een vriendelijke man met een intellectuele uitstraling. Toch was hij de hoogst dienstdoende functionaris van de Italiaanse geheime dienst in Afghanistan. Het Park Residence hotel waar hij verbleef, was vrijdag doelwit van een aanslag gericht tegen India. In het hotel verbleven voornamelijk Indische medewerkers van het Indira Gandhi ziekenhuis.

 Gewapend met Kalashnikovs dringen Talibaan-strijders vrijdag het Park Residence hotel binnen. Pietro Antonio Colazzo ziet het gebeuren vanuit zijn hotelkamer en belt onmiddelijk met zijn collega’s en het Afghaanse leger. Via de telefoon geeft hij de posities door waar de gewapende mannen zich bevinden. Het leger weet zo vier andere Italianen te bevrijden. Als de binnendringers de Italiaanse 007 in de gaten krijgen, schieten ze hem onmiddelijk neer. Colazzo is een van de zestien slachtoffers die vallen tijdens de aanslag.

Terwijl Nederland in crisis verkeert over het vertrek uit Afghanistan, zijn de Italianen vastberaden te blijven. Dit blijkt uit de reacties na de moord op de geheim agent.  President Napolitano benadrukte nogmaals ‘de noodzaak van een concrete en gezamenlijke inspanning tegen het terrorisme om de Afghanen de hoop op een betere toekomst weer terug te geven’.  Volgens premier Berlusconi toont de heldendaad van Colazzo aan dat Italie ‘verplicht is om de burgers van Afghanistan te beschermen tegen het waanzinnige geweld en intollerantie’.  

Op dit moment heeft Italie een ruime drieduizend soldaten in Afghanistan. Hier komt op verzoek van Obama nog een extra duizend man bij. Met Pietro Antonio Colazzo komt het aantal gesneuvelde Italianen in Afghanistan op 22 in vijf en een half jaar . Hiermee haalt het land Nederland (21 doden) in op deze morbide ranglijst.

Bron: il Corriere della Sera zaterdag 27 februari
Foto: ilmessaggero.it

 

 
 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Servaas van der Laan
servaasvanderlaan@protonmail.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *