0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Het gaat even niet zo goed met Internazionale. Al drie wedstrijden op rij komen de Milanezen niet verder dan een gelijkspel. Afgelopen zondag zag mister José Mourinho dat zijn team al voor rust met negen man kwam te staan tegen Sampdoria. De Portugees protesteerde tegen de twee rode kaarten van scheidsrechter Tagliavento door herhaaldelijk zijn armen te kruisen, als ware hij in de handboeien geslagen. Ook zou hij in de rust beledigende opmerkingen hebben gemaakt in de richting van de scheidsrechter. De Italiaanse bond vond dit niet leuk en besloot ‘Mou’ te schorsen voor drie wedstrijden.

Een schorsing wegens een ‘handboeiengebaar’, in Nederland zou dit niet zo snel gebeuren. De KNVB zou zich het hoofd breken over wat een dergelijk gebaar in godsnaam moet betekenen. In Italië ligt dit anders. Italiaanse bonden beschermen hun arbiters veel feller dan in Nederland. Bovendien hebben gebaren hier een zeer sterke betekenis. De Italiaan (en blijkbaar ook de Portugees) beschikt over een gevarieerd arsenaal aan handgebaren. Deze gesti geven extra kracht aan woorden, maar kunnen ook op zich zelf gebruikt worden (vergelijkbaar met de bij ons bekende opgestoken middelvinger).

Mourinho werd geschorst vanwege zijn gesto delle manette, het ‘handboeiengebaar’.  Dit is een verwijzing naar crimineel gedrag, maar kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Het gebaar zou gericht kunnen zijn aan scheidsrechter Tagliavento, die volgens Mourinho zo slecht floot dat hij er de bak voor in zou moeten. Maar volgens Sky Sport gaat het om een veel grotere aanklacht. Met de manette zou ‘The Special One’ een complot willen aanduiden dat zou zijn opgericht om Inter van de titel te houden. Volgens een journalist van Sky riep Mourinho in de rust “ze kunnen ons alleen maar verslaan, als we me met zes man spelen!”

Toegegeven, Inter kreeg de afgelopen periode wel erg veel rode kaarten. Maar helemaal uit de lucht kwamen deze meestal niet. Het is typisch dat juist Mourinho nu een complot tegen zijn team vermoedt. Toen het Inter nog voor de wind ging, waren het vaak zijn tegenstanders die allerlei samenzweringen ten faveure van de Nerazzurri zagen. De handboeien van Mourinho lijken daarom wat voorbarig, ook al weet je het in Italië maar nooit.

Foto: repubblica.it

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Servaas van der Laan
servaasvanderlaan@protonmail.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “De handboeien van Mourinho

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *