0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Afgelopen nacht hing een 27-jarige illegale immigrant zich op in een gevangenis in het Toscaanse Massa. Nota bene in de verpleegafdeling had hij een laken aan de douche geknoopt. In de twee weken die het nieuwe jaar oud is, beroofden zich al vijf gevangenen van het leven in een Italiaanse cel. De gevangenissen puilen uit en de omstandigheden zijn slecht. De Italiaanse ministerraad heeft gisteren de noodsituatie uitgeroepen.

Cellentekort
66.670, dat is het aantal gedetineerden in Italie en er komen er steeds meer bij. Er zijn veel te weinig cellen, waardoor gevangenen met velen in kleine ruimtes worden gestopt. De hygienische omstandigheden zijn beroerd. “In het verleden zijn er tijdelijke maatregelen genomen, nu wordt het tijd voor een duurzame oplossing”, aldus premier Berlusconi donderdag tijdens een persconferentie.

“Blocca processi” afgewezen
Overigens is de kans dat de premier zelf in de gevangenis komt nog altijd aanwezig. Gister werd het wetsvoorstel “blocca processi” afgewezen. Het decreet voorzag in het uitstellen van rechtszaken waarbij de veroordeelde geen kans had gehad op een snelproces. Niet geheel onbelangrijk voor Berlusconi, aangezien dan ook de processen die tegen zijn persoon lopen konden worden uitgesteld.

Legge ad personam
Velen verdenken Berlusconi ervan wetten te willen invoeren om zijn eigen hachje te redden, zogenaamde “leggi ad personam”. “Dat moet maar eens afgelopen zijn”, vindt Berlusconi. In veel kranten las ik dat het “blocca processi” er door zou komen, ik had liever een “blocca-calunnie” (lasterstop) gezien, want smaad, dat is waar de meeste kranten op uit lijken te zijn.

Foto: giornalelibero.it

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Servaas van der Laan
servaasvanderlaan@protonmail.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Reeks zelfmoorden in Italiaanse gevangenissen

  1. Het is een grappige brug die je maakt van cellentekort, omstandigheden in gevangenissen naar Berlusconi. Maar wat vind jij zelf als ‘neo-giornalista’ van een wetsvoorstel ‘blocca-processi’? En de ‘blocca calunnie’ , is dat in jouw ogen een slecht geplaatste grap of zit er toch meer achter deze opmerking?

  2. Een goede journalist houdt zichzelf erbuiten en laat een overzichtelijk beeld van de werkelijkheid zien. Aangezien dit een blog is, maak ik een uitzondering. Sommige wetsvoorstellen neigen wel erg naar Ad Personam, maar aan de andere kant snijden ze soms wel hout. De Blocca processi zou de trage procesgang in Italie misschien wat verbeteren. Of de Media een lastercampagne houden? Ach, misschien wel, maar daar vaart Berlu alleen maar wel bij. Interessanter is echter, wat vindt een hollandse Romano hiervan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *