0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

I-phone applicatie over MussoliniHet is een koopje. Voor slechts 79 cent kun je nu de toespraken van Benito Mussolini op je I-phone laden. Een klik op de knop en je hebt deze fantastische applicatie “iMussolini. De man die de Italiaanse geschiedenis veranderde” in huis. Het is al een tijdje terug dat de Fascistische leider zijn fakkel zwaaide boven het Italiaanse land, maar toch bracht dit grapje aardig wat consternatie op gang. De ontwikkelaar zegt met zijn applicatie geen politieke boodschap te willen uitdragen, maar slechts een ‘historisch document’ aan de I-phone bibliotheek toe te willen voegen.

Verdeelde reacties
Je kunt van iMussolini zeggen wat je wil, vraag was er blijkbaar wel naar. Vrijdag steeg i Duce gelijk naar de 43e plek in de ranglijst van meest aangeschafte applicaties. Bij de comments op Iphoneitalia.com waren positieve reacties te lezen als ‘eindelijk eens een serieuze applicatie’ of ‘Duce Duce Duce!’, maar niet iedereen was enthousiast. ‘Ik moet er van kotsen’ biechtte iemand op en een andere bezoeker vroeg zich af:  ‘mensen verzamelen toespraken van een dictator die ons land verwoest heeft, zijn we helemaal gek geworden soms? ‘

Gandhi
Zowel Apple als de creator van de applicatie geven aan geen enkele politieke binding te hebben met de inhoud van hun product. Dat is maar goed ook, want verheerlijking van het fascisme is sinds 1952 een strafbaar feit in Italië. Dat de ontwikkelaar van deze opmerkelijke gadget een zwak heeft voor markante leiders lijkt wel bewezen. Op dit moment is hij druk bezig met een I-phone toepassing over Mahatma Gandhi.

Bron: Corriere della Sera
Foto: Iphoneitalia.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Servaas van der Laan
servaasvanderlaan@protonmail.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *