0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
Een voorbeeld van een kerncentrale
Italie op weg naar kernenergie

Het is schoner, goedkoper en bovendien geeft het een boost aan de economie. Kernenergie zal, als alles goed gaat, vanaf 2025 een kwart van alle energie in Italië generen. Dit betekent een daling van de gemiddelde energieprijs van 65 naar 40 Euro per megawat. Maar de komst van kernenergie zal vooral tot nieuwe investeringen leiden en extra werkgelegenheid scheppen. Het is kortom een welkome toevoeging aan de kwakkelende Italiaanse economie. Ofwel, zoals  de Italiaanse staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking Stefano Saglia het noemt, ‘affari per tutti!’

Siciliaanse tegenwind
Als alles goed gaat… Sicilë is namelijk, ondanks de positieve praatjes, alles behalve overtuigd. Het eiland heeft zich unaniem tegen de komst van atoomenergie verenigd in de persoon van gouverneur Raffaele Lombardo. Motief? ‘We verzetten ons er tegen, omdat er in Sicilië niet in de verste verte sprake van kernenergie zal zijn’, aldus Lombardo, die overigens in het verleden nog pro-nucleaire energie was.

Investeringen noodzakelijk
Maar het project wordt niet alleen bedreigd door de stevige argumenten vanuit het zuiderlijke eiland. Ondertussen kan  het atoomplan zelf nog altijd niet bouwen op een stevig fundament. Het nucleaire agentschap dat het project uitvoert, heeft nog geen reglementair statuut. Hiervoor zijn eerst investeringen nodig die het plan een gezonde toekomst moeten garanderen. Saglia doet zijn best, maar of Italië in 2025 inderdaad voor een kwart door atoomkracht zal worden aangedreven blijft dus nog even de vraag.

Bron: ilsole24ore.com
Foto: algebra.at


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Servaas van der Laan
servaasvanderlaan@protonmail.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *