0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second
Hoofdrol voor Sneijder tegen Siena

Tijdens het EK 2008 was hij de grote plaag voor iedere Italiaan. Met zijn fenomenale volley in de groepsfase tegen Italië snoerde hij voor eventjes de mond van de Rai Sport commentatoren. Wesley Sneijder zette wereldkampioen Italië met Oranje publiekelijk voor schut.

Van vijand naar held
Ook Interisti moeten Sneijder na de verpletterende 3-0 intens hebben gehaat. Dit gevoel zal langzaam zijn weggevloeid sinds de Nederlander nu regelmatig schittert in het shirt van de zwart-blauwen. Gisteravond was het weer zover. Tweemaal scoorde de oud-Ajacied uit een vrije trap. Met zijn tweede goal bracht hij Inter twee minuten voor tijd op gelijke hoogte tegen een dapper spelend Siena. Giuseppe Meazza ontplofte toen de als aanvaller ingebrachte verdediger Walter Samuel ook nog de winnende 4-3 binnenschoof.

Lucky Inter
Hadden wij het in Nederland altijd over Lucky Ajax, in Italië kan Internazionale er ook wat van. Het is niet de eerste keer dat het team van Mourinho op het nippertje ontsnapt. Tegenstander Siena kan hier over meepraten. Een jaar geleden in Toscane ging de wedstrijd tegen de Milanezen verloren na een goal van Maicon die duidelijk buitenspel stond. Ook gisteren werd het verlies ingeleid door een scheidsrechterlijke dwaling. De tweede vrije trap waaruit Sneijder scoorde werd gegeven na een overtreding die niemand zag, behalve scheidsrechter Peruzzo.

Complot
De woede bij Siena coach Alberto Malesani was na de gestolen 4-3 van het gezicht te lezen. Tegen een Milanese journalist verklaarde hij een trend te zien van kleine clubs die consequent worden benadeeld door scheidsrechters. “Dit soort wedstrijden kunnen niet verloren worden door overtredingen die er helemaal niet zijn. In de rest van Europa gebeurt dit niet. Als in Engeland Liverpool tegen Bolton speelt worden zij niet zo bevoordeeld als de grote clubs hier in Italië”.

Zie hier de beelden van Inter-Siena
Bron foto: sportweek.nl

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Servaas van der Laan
servaasvanderlaan@protonmail.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *