0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second


Stel je voor, Paul Witteman die tijdens PenW tegen zijn gast, Minister Ivo Opstelten, begint te schreeuwen. En dan niet even een GillesdelaTourettistische uitschieter, maar een vlammenzee aan verwensingen, minutenlang achter elkaar. Ondenkbaar zou je zeggen. Maar wat nou als de Minister van Justitie in opdracht van premier Rutte naar de Vara had gebeld om Witteman samen met zijn programma van de publieke televisie af te halen. Zou hij dan nog steeds zo rustig blijven?

Azzerato Annozero
Michele Santoro had tot voor kort een goed bekeken politiek praatprogramma op Rai Due. Tot voor kort, want de directie van de Rai besloot deze week Annozero van de buis te halen. Voor de presentator is er bij de Rai  geen toekomst meer. En nu echt, want hij werd eerder al een aantal jaar verbannen van de staatsomroep. Zijn shows zouden teveel doordrongen zijn van een anti-Berlusconisentiment. En dat mag best, maar niet op kosten van de belastingbetaler. Dat zei de Italiaanse Minister van Justitie Roberto Castelli tijdens de laatste uitzending van het programma gisteravond.

Potje bekvechten
Wat volgde was een ordinaire scheldpartij tussen Santoro en Castelli. Ook de aanwezige Marco Travaglio van Il Fatto Quotidiano mengde zich in de strijd. Volgens Santoro betaalt de belastingbetaler helemaal niet voor zijn programma, maar zijn het de pro-Berlusconiprogramma’s op de publieke omroep die worden bekostigd door het Kijkenluistergeld. Annozero kan zich volgens Santoro prima zelf bedruipen, maar wil wel graag op de Rai blijven uitzenden. De presentator bood aan om voor 1 euro per uitzending te willen werken. Maar Lega-Minister Castelli heeft daar geen boodschap aan. De Publieke Omroep mag volgens hem geen podium zijn voor openbare partijbijeenkomsten tegen Berlusconi. “Doe dat maar lekker in de krant of op een commerciële zender”. Maar Santoro weet dat geen Italiaan de krant leest en dat de commerciële tv in handen is van mister Berlusconi. Alleen het zevende kanaal is nog vrij, maar die heeft lang niet het bereik dat Rai due heeft.

Bekijk hier onder de klaagzang van Santoro. “Liberate la Rai! Fuori i partiti”, “liberaliseer de Rai, weg met de partij-journalistiek”, zegt Santoro. Maar Castelli is “stuffo di pagare Travaglio con i miei soldi”, zat dat hij Travaglio uit eigen zak moet betalen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ro6fZUp5iqQ&feature=player_embedded]

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Servaas van der Laan
servaasvanderlaan@protonmail.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “De klaagzang van een verbannen presentator

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *